Trebuie să schimb setarea atât pe corpul aparatului, cât și pe obiectiv, atunci când trec de la focalizarea manuală la cea automată?

Bună! Salutarea este importantă în orice interacțiune, așa că începem cu un „Bună!”.

Trecerea de la focalizarea manuală la cea automată în fotografia DSLR poate fi uneori o provocare, deoarece necesită ajustări atât pe corpul aparatului, cât și pe obiectiv. În general, majoritatea aparatelor foto DSLR au un comutator de focalizare pe corpul aparatului, care permite trecerea între modul de focalizare manuală și modul de focalizare automată. Pe de altă parte, majoritatea obiectivelor au o comandă de focalizare, care permite selecția între focalizarea manuală și cea automată.

Atunci când treci de la focalizarea manuală la cea automată, primul pas este să setezi comutatorul de focalizare de pe corpul aparatului în poziția „AF” sau „A”. Acest lucru va activa sistemul de focalizare automată al camerei și va permite obiectivului să se concentreze automat pe subiectul dorit. Dacă setezi comutatorul de focalizare pe „MF” sau „M”, aparatul va rămâne în modul de focalizare manuală și va ignora complet sistemul de focalizare automată.

Pe de altă parte, pe obiectivul tău, va trebui să setezi comanda de focalizare în poziția „A” sau „AF”. Aceasta permite obiectivului să comunice cu aparatul foto și să primească instrucțiuni de la acesta pentru a realiza focalizarea automată. Dacă setezi comanda de focalizare pe „M” sau „MF”, obiectivul va fi blocat în modul de focalizare manuală și nu va primi nicio instrucțiune de la aparatul foto.

În general, este important să asiguri că ambele setări – pe corpul aparatului și pe obiectiv – sunt în concordanță. Dacă ai setat comutatorul de focalizare pe „AF” pe corpul aparatului, dar comanda de focalizare de pe obiectiv este setată pe „M”, atunci obiectivul nu va primi nicio instrucțiune de la aparatul foto și nu va focaliza automat. La fel, dacă ai setat comutatorul de focalizare pe „MF” pe corpul aparatului, dar comanda de focalizare de pe obiectiv este setată pe „A”, aparatul foto va încerca să focalizeze automat, dar obiectivul va ignora această instrucțiune.

Pentru a rezuma, atunci când treci de la focalizarea manuală la cea automată, trebuie să faci următoarele ajustări:

1. Setează comutatorul de focalizare de pe corpul aparatului în poziția „AF” sau „A”.
2. Setează comanda de focalizare de pe obiectiv în poziția „A” sau „AF”.

Asigură-te că ambele setări sunt corecte pentru a permite sistemului de focalizare automată să funcționeze corect.

Sper că acest răspuns detaliat te-a ajutat să înțelegi cum să treci de la focalizarea manuală la cea automată pe o cameră DSLR. Dacă mai ai întrebări, nu ezita să le adresezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *