Pot converti fișierele raw în TIFF-uri folosind linia de comandă și motorul de conversie al Apple?

Salut! Da, este posibil să convertești fișierele raw în TIFF-uri folosind linia de comandă și motorul de conversie al Apple. Iată cum poți face acest lucru:

1. Deschide Terminalul pe Mac pentru a accesa linia de comandă.

2. Navighează către directorul în care se află fișierele raw pe care dorești să le convertești în TIFF-uri. Poți folosi comanda „cd” pentru a te deplasa în directorul corespunzător.

3. Folosește comanda „sips” pentru a converti fișierele raw în TIFF-uri. Sips este un utilitar inclus în macOS care oferă funcționalități de conversie a imaginilor. Iată un exemplu de comandă:

„`bash
sips -s format tiff nume_fisier.raw –out nume_fisier.tiff
„`

Asigură-te că înlocuiești „nume_fisier.raw” cu numele fișierului raw pe care dorești să-l convertești și „nume_fisier.tiff” cu numele fișierului TIFF rezultat.

4. După ce rulezi comanda, fișierul raw va fi convertit într-un fișier TIFF în același director în care se află fișierul raw.

Este important de menționat că această metodă utilizează motorul de conversie al Apple și funcționează numai pe sistemele de operare macOS. De asemenea, asigură-te că ai instalat cele mai recente actualizări ale sistemului de operare pentru a te asigura că toate instrumentele necesare sunt disponibile.

Sper că acest răspuns te-a ajutat! Dacă ai și alte întrebări, nu ezita să le adresezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *