Pot combina fișierele RAW și JPEG după import în Aperture?

Salut! Mulțumesc pentru întrebare. În Aperture, poți combina fișierele RAW și JPEG după import. Asta înseamnă că poți avea ambele versiuni ale aceluiași fișier în biblioteca ta Aperture.

Pentru a face acest lucru, urmează acești pași:

1. Importă fișierele RAW și JPEG

Când importezi fișierele în Aperture, asigură-te că selectezi opțiunea de a importa atât fișierele RAW, cât și cele JPEG. Poți face acest lucru selectând ambele opțiuni în fereastra de import.

2. Organizează fișierele

După import, poți organiza fișierele RAW și JPEG în biblioteca ta Aperture. Dacă dorești să le păstrezi împreună, poți crea un album sau o proiectare în care să le adaugi pe ambele.

3. Editează fișierele

Aperture îți oferă posibilitatea de a edita atât fișierele RAW, cât și cele JPEG. Poți aplica ajustări, filtre și alte modificări oricăruia dintre aceste fișiere.

Un lucru important de menționat este că, dacă editezi un fișier RAW și salvezi modificările, acestea nu vor afecta fișierul JPEG asociat. Modificările se vor aplica doar fișierului RAW.

4. Exportă fișierele

Atunci când ești gata să exportezi fișierele tale, Aperture îți oferă opțiuni pentru a exporta atât fișierele RAW, cât și cele JPEG. Poți alege formatul de export și opțiunile de calitate pentru fiecare tip de fișier.

În concluzie, Aperture îți permite să combini fișierele RAW și JPEG după import. Poți organiza și edita aceste fișiere în biblioteca ta Aperture și le poți exporta în diferite formate. Este important să ții cont de faptul că modificările aplicate fișierelor RAW nu vor afecta fișierele JPEG asociate.

Sper că acest răspuns te-a ajutat! Dacă mai ai întrebări, te rog să nu eziti să le adresezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *