Există vreun program pentru Windows care să permită modificarea în lot a ștampilei de timp a fotografiilor, asemenea funcției din Google Photos? [duplicat]

Salut!

Da, există câteva programe disponibile pentru Windows care permit modificarea în lot a ștampilei de timp a fotografiilor, similar cu funcția din Google Photos. Aceste programe sunt foarte utile dacă dorești să schimbi data și ora de creare a mai multor fotografii în același timp.

Unul dintre aceste programe este „Bulk Rename Utility”. Acesta este un program gratuit și ușor de utilizat care oferă opțiuni avansate de modificare a metadatelor fotografiilor. Iată cum poți utiliza acest program pentru a modifica ștampila de timp a fotografiilor tale:

1. Descarcă și instalează „Bulk Rename Utility” de pe site-ul oficial al programului.
2. Deschide programul și navighează către folderul în care se află fotografiile pe care dorești să le modifici.
3. Selectează fotografiile dorite utilizând tastele Ctrl sau Shift.
4. În partea dreaptă a ferestrei, vei găsi opțiunea „Change Attributes”. Fă clic pe aceasta pentru a deschide o fereastră nouă.
5. În fereastra „Change Attributes”, vei găsi o opțiune numită „Change Date / Time”. Fă clic pe aceasta pentru a deschide un alt meniu.
6. În meniul „Change Date / Time”, poți alege să modifici data și/sau ora de creare a fotografiilor. Poți introduce manual o dată și o oră specifice sau poți utiliza opțiunile avansate pentru a adăuga sau scădea o anumită valoare de la data și ora curente.
7. După ce ai selectat opțiunile dorite, fă clic pe butonul „Rename” pentru a aplica modificările.

Este important să menționez că modificarea ștampilei de timp a fotografiilor poate afecta ordinea în care acestea sunt afișate într-o galerie sau într-un album. Asigură-te că ai o copie de rezervă a fotografiilor tale înainte de a le modifica în lot.

Un alt program pe care îl poți utiliza este „Exif Pilot”. Acesta este un program plătit, dar oferă o gamă largă de funcții de editare a metadatelor, inclusiv modificarea ștampilei de timp a fotografiilor. Poți descărca o versiune de încercare gratuită pentru a testa programul înainte de a decide dacă dorești să-l achiziționezi.

Sper că aceste informații sunt de folos! Dacă ai întrebări suplimentare, te rog să nu eziti să le adresezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *