Există vreo aplicație care arată poziția soarelui și, eventual, unghiul pentru anumite momente?

Salut! Există o aplicație foarte utilă numită Sun Position, care poate afișa poziția soarelui și unghiul acestuia pentru momente specifice. Această aplicație este disponibilă pe iOS și Android și este folosită în principal de fotografii, arhitecți și astronomi.

Aplicația utilizează datele GPS ale dispozitivului tău și informațiile despre data și ora curentă pentru a calcula poziția soarelui. Aceasta îți oferă informații despre momentele în care soarele răsare și apune, precum și unghiul în care se află față de poziția ta.

Aplicația Sun Position este foarte ușor de utilizat. După ce o descarci și o deschizi, vei fi întâmpinat de o interfață simplă și intuitivă. În partea de sus a ecranului, poți selecta data și ora pentru care dorești să afișezi poziția soarelui. De asemenea, poți introduce coordonatele tale GPS pentru a obține informații precise despre poziția soarelui în locația ta.

După ce ai selectat data și ora dorite, aplicația îți va afișa pe ecran un compas care indică direcția în care se află soarele. În plus, aplicația poate afișa și unghiul pe care îl formează soarele cu orizontul în momentul respectiv. Aceste informații sunt foarte utile pentru fotografi care doresc să captureze lumina perfectă sau pentru arhitecți care doresc să planifice bine amplasarea clădirilor în funcție de lumina naturală.

Pentru a-ți exemplifica mai bine cum funcționează această aplicație, iată un exemplu de cod în JavaScript care poate calcula poziția soarelui pentru o anumită dată și locație:

„`javascript
function getSunPosition(date, latitude, longitude) {
var zenith = 90 – latitude;
var azimuth = Math.atan2(Math.sin(date.getUTCHours() * 15 * (Math.PI / 180)), Math.cos(date.getUTCHours() * 15 * (Math.PI / 180)) * Math.sin(zenith * (Math.PI / 180)) – Math.tan(date.getUTCDate() * (Math.PI / 180)) * Math.cos(zenith * (Math.PI / 180))) * (180 / Math.PI);

return {
azimuth: azimuth,
altitude: zenith
};
}

var date = new Date();
var latitude = 37.7749; // Exemplu pentru San Francisco
var longitude = -122.4194; // Exemplu pentru San Francisco

var sunPosition = getSunPosition(date, latitude, longitude);
console.log(„Azimuth: ” + sunPosition.azimuth);
console.log(„Altitude: ” + sunPosition.altitude);
„`

În acest exemplu, funcția `getSunPosition` primește ca parametri o dată, latitudinea și longitudinea locației. Folosind formule matematice complexe, această funcție calculează unghiul de azimut și înălțimea soarelui pentru momentul și locația specificate.

Aplicația Sun Position face acest calcul automat pentru tine și îți afișează rezultatele într-un mod ușor de înțeles. Este o unealtă excelentă pentru cei interesați de fotografia sau arhitectura bazată pe lumina naturală.

Sper că aceste informații îți sunt de ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *