De ce este distanța de focalizare a obiectivului Canon de 17cm considerată macro, în timp ce distanța de focalizare de 16cm nu este considerată macro?

Salut!

Înțeleg că te întrebi de ce distanța de focalizare a obiectivului Canon de 17cm este considerată macro, în timp ce distanța de focalizare de 16cm nu este considerată macro. Să explorăm acest subiect mai în detaliu.

În fotografia macro, obiectivele macro sunt proiectate să ofere o magnificare mare a subiectului, ceea ce înseamnă că poți fotografia detalii foarte mici și să obții o imagine în care subiectul pare mult mai mare decât în realitate. Distanța de focalizare este o măsură a distanței de la senzorul camerei la planul în care imaginea este focalizată corect.

Pentru a fi considerat macro, un obiectiv trebuie să poată obține o magnificare mare, de obicei de minim 1:1. Acest lucru înseamnă că imaginea proiectată pe senzorul camerei este la aceeași dimensiune cu subiectul real. Cu cât magnificarea este mai mare, cu atât poți obține mai multe detalii și mai mare claritate în fotografiile macro.

Acum, să ne uităm la cele două obiective Canon pe care le-ai menționat. Obiectivul cu distanța de focalizare de 17cm este considerat macro deoarece poate obține o magnificare de 1:1 sau mai mare. Asta înseamnă că poți fotografia detalii minuscule și să obții o imagine foarte detaliată a subiectului.

Pe de altă parte, obiectivul cu distanța de focalizare de 16cm nu este considerat macro deoarece nu poate obține o magnificare de 1:1 sau mai mare. Acesta poate oferi o magnificare mai mică, ceea ce înseamnă că nu poți obține aceeași nivel de detalii și claritate în fotografiile macro. Deoarece obiectivul nu poate atinge acest prag minim de magnificare, nu este clasificat ca fiind macro.

Este important să menționăm că distanța de focalizare nu este singurul factor care determină dacă un obiectiv este sau nu macro. Există și alte caracteristici, cum ar fi raportul de magnificare, care trebuie luate în considerare. În plus, producătorii de obiective pot avea propriile lor criterii pentru a clasifica un obiectiv ca fiind macro sau nu.

Sper că aceste explicații au clarificat întrebarea ta. Fotografia macro este un domeniu interesant și captivant, care permite explorarea detaliilor minuscule și descoperirea lumii într-un mod nou și fascinant. Dacă ai mai multe întrebări despre acest subiect sau despre fotografia în general, te rog să nu eziti să le adresezi.

Curiozitate: Fotografia macro a devenit populară în special în anii 1960, când au fost dezvoltate obiective specializate pentru a permite fotografierea detaliilor mici. De atunci, tehnologia în fotografie s-a dezvoltat în mod constant, permițând fotografilor să obțină imagini macro incredibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *