De ce crește dimensiunea unui fișier JPEG atunci când este salvat la calitate 100% în Photoshop?

Salut!

Întrebarea ta este de ce crește dimensiunea unui fișier JPEG atunci când este salvat la calitate 100% în Photoshop. Să explorăm acest lucru în detaliu.

Înainte de a răspunde la întrebare, hai să înțelegem mai întâi ce înseamnă „calitate” în contextul unui fișier JPEG. În Photoshop, calitatea este reprezentată de nivelul de compresie aplicat imaginii JPEG. Cu cât nivelul de compresie este mai scăzut, cu atât mai multe detalii vor fi păstrate în imagine și, implicit, va crește dimensiunea fișierului.

Când salvezi un fișier JPEG la calitate 100% în Photoshop, acest lucru înseamnă că nu se aplică compresie și se păstrează toate detaliile originale ale imaginii. Acest lucru poate include informații despre culoare, contrast, luminozitate și detalii fine.

De ce crește dimensiunea fișierului atunci când nu este aplicată nicio compresie? Ei bine, pentru a înțelege acest lucru, trebuie să ne uităm la modul în care funcționează compresia într-un fișier JPEG.

Fișierele JPEG folosesc o tehnică de compresie numită compresie cu pierdere (lossy compression). Acest lucru înseamnă că atunci când un fișier JPEG este salvat cu o anumită calitate, anumite informații neesențiale sau redundante sunt eliminate pentru a reduce dimensiunea fișierului. Aceste informații pot fi detalii fine care nu sunt percepute în mod vizibil de către ochiul uman.

Atunci când salvezi un fișier JPEG la calitate 100%, nu se aplică nicio compresie și toate detaliile sunt păstrate. Aceasta înseamnă că dimensiunea fișierului va fi mai mare decât în cazul în care ar fi aplicată o compresie. Cu cât imaginea conține mai multe detalii și culori, cu atât mai mare va fi dimensiunea fișierului JPEG.

Pentru a ilustra acest lucru, să luăm un exemplu simplu. Să presupunem că avem o imagine simplă cu un fundal alb și un cerc roșu în mijloc. Dacă aplicăm o compresie la calitate 100%, dimensiunea fișierului va fi relativ mică, deoarece există puține detalii și culori în imagine. Cu toate acestea, dacă avem o imagine complexă, cum ar fi un peisaj cu multe nuanțe de culori și detalii fine, dimensiunea fișierului JPEG la calitate 100% va fi mult mai mare.

Pentru a rezuma, dimensiunea unui fișier JPEG crește atunci când este salvat la calitate 100% în Photoshop deoarece nu se aplică nicio compresie și se păstrează toate detaliile originale ale imaginii. Cu cât imaginea conține mai multe detalii și culori, cu atât mai mare va fi dimensiunea fișierului JPEG.

Sper că acest răspuns îți clarifică întrebarea. Dacă mai ai întrebări, nu ezita să le adresezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *