Cum pot spune Apple Aperture să stocheze TOATE fișierele prin referință?

Salut! Pentru a spune Apple Aperture să stocheze TOATE fișierele prin referință, urmează pașii de mai jos:

1. Deschide Apple Aperture și asigură-te că biblioteca ta de imagini este selectată.
2. Accesează meniul „Aperture” și selectează „Preferințe” sau utilizează combinația de taste „Command + ,” pentru a deschide panoul de preferințe.
3. În panoul de preferințe, selectează fila „Import” pentru a accesa setările de import.
4. În secțiunea „Locație import”, asigură-te că opțiunea „Importă fișierele în bibliotecă” NU este bifată. Aceasta va permite Aperture să stocheze fișierele prin referință.
5. În secțiunea „Referințe”, selectează „Păstrează fișierele la locația originală” pentru a asigura că fișierele sunt păstrate în locația lor originală pe disc. Alternativ, poți alege „Salvează fișierele în afara bibliotecii” pentru a salva fișierele într-un folder separat.
6. Dacă dorești, poți alege să copiezi fișierele în bibliotecă înainte de a le importa prin bifarea opțiunii „Copiază fișierele în bibliotecă înainte de import” din secțiunea „Referințe”. Aceasta va crea o copie a fișierelor în bibliotecă, dar va menține și fișierele originale la locația lor originală.

Este important de menționat că dacă optezi pentru stocarea fișierelor prin referință, va trebui să ai grijă să păstrezi structura de fișiere intactă. Dacă muti sau ștergi fișierele de la locația lor originală, Aperture nu va mai putea accesa acele fișiere și acestea vor fi marcate ca fiind lipsă în bibliotecă.

De asemenea, merită menționat că stocarea fișierelor prin referință poate fi utilă dacă dorești să economisești spațiu pe disc sau să lucrezi cu fișierele în alte aplicații. Cu toate acestea, există riscul de a pierde legătura cu fișierele dacă nu ai grijă să le păstrezi la locația lor originală.

Sper că aceste informații îți sunt de ajutor! Dacă mai ai întrebări, te rog să nu eziti să le pui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *