Cum pot obține dimensiunile imaginii/senzorului în milimetri pentru a obține cercul de confuzie din metadatele EXIF?

Salut! Pentru a obține dimensiunile imaginii/senzorului în milimetri din metadatele EXIF, trebuie să accesezi informațiile relevante prin intermediul unui limbaj de programare, precum Python.

În primul rând, trebuie să încarci imaginea și să extragi metadatele EXIF cu ajutorul bibliotecii PIL (Python Imaging Library) sau a bibliotecii sale succesoare, Pillow. Iată un exemplu de cod pentru a realiza acest lucru:

„`python
from PIL import Image
from PIL.ExifTags import TAGS

def get_image_metadata(image_path):
image = Image.open(image_path)
exif_data = image._getexif()
metadata = {}

if exif_data is not None:
for tag, value in exif_data.items():
if tag in TAGS:
metadata[TAGS[tag]] = value

return metadata
„`

În acest exemplu, funcția `get_image_metadata` primește calea către imaginea dorită și returnează un dicționar cu metadatele EXIF ale acelei imagini.

După ce ai obținut metadatele, trebuie să te concentrezi pe o anumită cheie pentru a afla dimensiunile imaginii/senzorului în milimetri. Această cheie poate varia în funcție de modelul camerei și de setările folosite la momentul realizării fotografiei.

Iată câteva exemple de chei comune utilizate în metadatele EXIF pentru a obține dimensiunile imaginii/senzorului în milimetri:

– „FocalLength”: Această cheie reprezintă distanța focală a camerei în milimetri. Aceasta poate fi folosită pentru a calcula diametrul cercului de confuzie.
– „FocalPlaneXResolution” și „FocalPlaneYResolution”: Aceste chei reprezintă rezoluția senzorului în direcțiile X și Y, exprimate în unități pe inch. Pentru a obține dimensiunile în milimetri, trebuie să convertim aceste valori.
– „FocalPlaneResolutionUnit”: Această cheie indică unitatea de măsură utilizată pentru rezoluția senzorului. Dacă aceasta este setată la 2 (inch), trebuie să convertim rezoluția în milimetri.

Iată un exemplu de cod care utilizează metadatele extrase pentru a obține dimensiunile imaginii/senzorului în milimetri:

„`python
metadata = get_image_metadata(„calea_catre_imagine.jpg”)

focal_length = metadata.get(„FocalLength”)
x_resolution = metadata.get(„FocalPlaneXResolution”)
y_resolution = metadata.get(„FocalPlaneYResolution”)
resolution_unit = metadata.get(„FocalPlaneResolutionUnit”)

if focal_length is not None and x_resolution is not None and y_resolution is not None and resolution_unit == 2:
x_resolution_mm = x_resolution[0] / x_resolution[1] * 25.4
y_resolution_mm = y_resolution[0] / y_resolution[1] * 25.4

print(„Dimensiunile senzorului în milimetri:”)
print(„Lățime: „, x_resolution_mm)
print(„Înălțime: „, y_resolution_mm)
„`

În acest exemplu, verificăm dacă cheile relevante există în metadatele extrase și dacă unitatea de măsură este setată la inch. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, convertim rezoluțiile în milimetri folosind formula de conversie (25.4 mm = 1 inch).

Acesta este doar un exemplu de cod și poate fi adaptat în funcție de nevoile tale specifice. Asigură-te că ai instalat Pillow înainte de a utiliza acest cod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *