Cum pot importa metadatele din fișierul .xmp sidecar extern atunci când import fișiere .jpg în Lightroom?

Pentru a importa metadatele din fișierul .xmp sidecar extern atunci când import fișiere .jpg în Lightroom, urmați acești pași:

1. Deschideți Lightroom și selectați folderul în care se află fișierele .jpg pe care doriți să le importați.
2. Faceți clic pe butonul „Import” din colțul din stânga jos al ecranului pentru a deschide fereastra de import.
3. Navigați la folderul în care se află fișierele .jpg și selectați-le.
4. În panoul din partea dreaptă a ferestrei de import, asigurați-vă că opțiunea „File Handling” este setată la „Add”.
5. În secțiunea „Apply During Import” a panoului din partea dreaptă, căutați opțiunea „Metadata” și selectați „Sidecar Files” din meniul derulant.
6. Lightroom va încărca acum fișierele .xmp sidecar asociate cu fișierele .jpg selectate.
7. După ce importul este complet, metadatele din fișierele .xmp sidecar vor fi aplicate la fișierele .jpg corespunzătoare în Lightroom.

Exemplu:

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine cum funcționează acest proces, să presupunem că aveți un fișier .jpg numit „foto1.jpg” și un fișier .xmp sidecar asociat numit „foto1.xmp”. Acestea două trebuie să se afle în același folder.

Atunci când importați „foto1.jpg” în Lightroom și selectați opțiunea „Sidecar Files” în secțiunea „Apply During Import”, Lightroom va încărca automat metadatele din fișierul „foto1.xmp” și le va aplica la fișierul „foto1.jpg” în biblioteca sa internă.

Este important să menționăm că fișierele .xmp sidecar trebuie să fie asociate cu fișierele .jpg corespunzătoare și să aibă același nume. De asemenea, asigurați-vă că aveți permisiunea de a accesa și de a citi fișierele .xmp sidecar înainte de a le importa în Lightroom.

Acest proces de import al metadatelor din fișierele .xmp sidecar este util în special atunci când aveți metadate personalizate sau modificări specifice pe care doriți să le aplicați la fișierele .jpg în Lightroom. De exemplu, puteți avea informații despre locația fotografiei, informații despre drepturi de autor sau setări specifice pentru corecția culorilor.

Utilizarea fișierelor .xmp sidecar vă permite să păstrați metadatele separate de fișierele .jpg și să le aplicați în mod flexibil în Lightroom. Aceasta vă oferă un grad mai mare de control și organizare asupra metadatelor în fluxul dvs. de lucru.

Sper că acest răspuns vă ajută să înțelegeți cum puteți importa metadatele din fișierele .xmp sidecar în Lightroom atunci când importați fișiere .jpg. Dacă aveți întrebări suplimentare, vă rog să le adresați și vă voi ajuta cu plăcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *