Cum pot adăuga etichete geografice la fotografii în Apple Aperture?

Salut!

Pentru a adăuga etichete geografice la fotografii în Apple Aperture, urmează acești pași:

1. Deschide Apple Aperture și selectează fotografiile la care dorești să adaugi etichete geografice.

2. Asigură-te că ai activat funcționalitatea de etichetare geografică în Aperture. Poți face acest lucru accesând meniul „Aperture” din bara de meniu principală, selectând „Preferences” și apoi făcând clic pe fila „Geotagging”. Asigură-te că caseta „Enable Geotagging” este bifată.

3. Acum, selectează fotografiile pentru care dorești să adaugi etichete geografice și îți vor apărea informațiile despre acestea în panoul de informații din dreapta ecranului.

4. În panoul de informații, fă clic pe butonul „Add Location” (Adaugă locație) pentru a începe adăugarea etichetelor geografice.

5. În fereastra nouă care apare, poți introduce manual locația fotografiilor în câmpul de căutare. Poți introduce adresa, numele orașului sau chiar coordonatele GPS. Aperture va căuta locația respectivă și îți va afișa rezultatele într-o listă.

6. Selectează locația corectă din lista afișată și fă clic pe butonul „Apply” (Aplică). Eticheta geografică va fi acum adăugată la fotografiile selectate.

7. Dacă dorești să adaugi etichete geografice la mai multe fotografii în același loc, poți folosi funcția „Drag and Drop” (Trage și lasă) din panoul de informații. Pur și simplu glisează fotografiile pe harta din panoul de informații și Aperture va adăuga eticheta geografică la toate fotografiile selectate.

8. După ce ai adăugat etichete geografice la fotografiile tale, poți să le vizualizezi pe hartă în Aperture. Fă clic pe butonul „Show on Map” (Afișează pe hartă) din panoul de informații și Aperture va afișa locațiile fotografiilor tale pe hartă.

9. De asemenea, poți să explorezi fotografiile tale pe hartă utilizând funcția de navigare. Folosește butoanele de zoom și pan pentru a te deplasa pe hartă și a vedea fotografiile în diferite locații geografice.

10. Pentru a gestiona și organiza etichetele geografice, poți utiliza funcția de căutare în Aperture. Fă clic pe butonul „Search” (Căutare) din bara de instrumente și selectează „Location” (Locație) din meniul derulant. Poți introduce o locație specifică sau poți selecta o zonă de pe hartă pentru a găsi fotografiile cu etichete geografice în acea zonă.

Sper că aceste instrucțiuni te-au ajutat să înțelegi cum să adaugi etichete geografice la fotografii în Apple Aperture. Dacă ai întrebări suplimentare, nu ezita să le adresezi.

Curiozitate: Etichetarea geografică a fotografiilor este utilă nu doar pentru a organiza și căuta fotografiile în funcție de locație, ci și pentru a crea albume de călătorie sau pentru a partaja fotografiile cu prietenii și familia, astfel încât aceștia să poată vedea exact unde au fost realizate fotografiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *