Ce înseamnă ‘Reverse Ring Attachment’?

Salut! Reverse Ring Attachment (RRA) este o componentă importantă în fotografie macro. Înainte de a discuta mai multe despre Reverse Ring Attachment, să explicăm mai întâi ce înseamnă fotografia macro.

Fotografia macro se concentrează pe captarea detaliilor minuscule ale subiectelor mici, cum ar fi insecte, flori sau alte obiecte mici. Pentru a obține aceste detalii, este necesară o distanță mică între obiectivul camerei și subiectul fotografiei. Acest lucru poate fi realizat în mod tradițional prin utilizarea unui obiectiv macro dedicat.

Cu toate acestea, o alternativă mai economică și versatilă este utilizarea Reverse Ring Attachment. Așadar, Reverse Ring Attachment este un accesoriu care permite montarea inversă a unui obiectiv pe aparatul foto. În loc să atașați obiectivul în mod normal, cu partea frontală către subiect, Reverse Ring Attachment permite atașarea obiectivului în sens invers, cu partea frontală către cameră.

Acest lucru inversă raportul de mărire al obiectivului și permite captarea unor detalii incredibile la nivel macro. Deoarece obiectivul este montat invers, distanța dintre obiectiv și subiect este mult mai mică, ceea ce permite un raport de mărire mai mare.

Reverse Ring Attachment este compatibil cu majoritatea aparatelor foto DSLR și obiectivelor cu filet de montare. Pentru a utiliza Reverse Ring Attachment, trebuie să aveți un obiectiv cu filet de montare compatibil și un inel adaptator care să se potrivească între obiectiv și cameră. Acest inel adaptator are un filet pe o parte pentru a se potrivi cu filetul obiectivului și un alt filet pe cealaltă parte pentru a se potrivi cu filetul camerei.

Atunci când utilizați Reverse Ring Attachment, este important să aveți în vedere câteva aspecte:

1. Diafragma: Deoarece obiectivul este montat invers, nu veți putea controla diafragma utilizând inelul de control al obiectivului. În schimb, va trebui să setați diafragma manual prin intermediul inelului de control al camerei sau să utilizați un inel adaptator special care vă permite să controlați diafragma obiectivului montat invers.

2. Profunzimea câmpului: Deoarece obiectivul este montat invers și raportul de mărire este mare, profunzimea câmpului va fi foarte mică. Acest lucru înseamnă că va trebui să fiți foarte atenți la focalizarea corectă pentru a obține detaliile dorite.

3. Lumină: Atunci când utilizați Reverse Ring Attachment, obiectivul va fi montat în mod invers și partea frontală a obiectivului va fi expusă la lumina directă. Pentru a evita flare-ul și alte probleme legate de lumină, puteți utiliza un parasolar sau puteți utiliza un bliț extern pentru a ilumina subiectul.

4. Stabilitate: Deoarece obiectivul este montat invers, centrul de greutate al camerei și obiectivului va fi deplasat. Este important să folosiți un trepied sau alte metode de stabilizare pentru a vă asigura că fotografiile sunt clare și fără mișcări nedorite.

În concluzie, Reverse Ring Attachment este o opțiune accesibilă și versatilă pentru fotografia macro. Permite montarea inversă a unui obiectiv pe aparatul foto, oferind un raport de mărire mare și capturând detalii incredibile. Cu toate acestea, este important să aveți în vedere aspectele menționate mai sus pentru a obține cele mai bune rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *