Care este dimensiunea maximă a senzorului pe care lentilele EF-S sunt proiectate să o suporte la Canon APS-C?

Salut! Să începem cu răspunsul tău. Dimensiunea maximă a senzorului pe care lentilele EF-S sunt proiectate să o suporte la Canon APS-C este de 22,3 x 14,9 mm. Aceasta este dimensiunea senzorului pentru camerele Canon APS-C, care este mai mic decât dimensiunea senzorului full-frame.

Lentilele EF-S sunt concepute să se potrivească pe montura EF-S a camerelor Canon APS-C, ceea ce înseamnă că acestea vor funcționa doar pe aceste camere și nu pe camerele full-frame Canon. Datorită dimensiunii reduse a senzorului APS-C, lentilele EF-S sunt mai mici și mai ușoare decât lentilele EF pentru camerele full-frame Canon.

Pentru a evidenția aceste informații importante, voi utiliza etichete HTML.

Dimensiunea senzorului Canon APS-C

Dimensiunea senzorului pentru camerele Canon APS-C este de 22,3 x 14,9 mm.

Lentilele EF-S sunt proiectate să se potrivească pe aceste camere, ceea ce înseamnă că acestea vor funcționa doar pe aceste camere și nu pe camerele full-frame Canon. Datorită dimensiunii reduse a senzorului APS-C, lentilele EF-S sunt mai mici și mai ușoare decât lentilele EF pentru camerele full-frame Canon.

Pentru a înțelege mai bine aceste informații, iată o comparație între dimensiunea senzorului APS-C și dimensiunea senzorului full-frame Canon:

Canon APS-C Full-frame Canon
Lățime 22,3 mm 36 mm
Înălțime 14,9 mm 24 mm

Această comparație arată că dimensiunea senzorului APS-C este mult mai mică decât dimensiunea senzorului full-frame Canon. Acest lucru are un impact asupra distanței focale efective și adâncimii de câmp. Lentilele EF-S sunt proiectate să compenseze aceste diferențe și să ofere o experiență optică optimă pe camerele APS-C.

Un alt aspect important de menționat este faptul că lentilele EF-S nu pot fi montate pe camerele Canon full-frame. Datorită dimensiunii mai mici a monturii EF-S, acestea nu se potrivesc pe montura EF a camerelor full-frame. Dacă dorești să utilizezi lentile EF-S pe o cameră full-frame Canon, va trebui să folosești un adaptor de lentile EF-EF-S.

Sper că aceste informații te-au ajutat să înțelegi mai bine dimensiunea maximă a senzorului pe care lentilele EF-S sunt proiectate să o suporte la Canon APS-C. Dacă mai ai întrebări, nu ezita să întrebi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *