Ar fi putut un obiectiv de 85mm să îmi permită să estompez mai bine fundalul în această fotografie cu un DJ în acțiune?

Salut!

Într-adevăr, un obiectiv de 85mm poate fi folosit pentru a estompa fundalul într-o fotografie cu un DJ în acțiune. Deși nu este la fel de puternic ca un obiectiv de 50mm cu o diafragmă mare, cum ar fi f/1.4 sau f/1.8, un obiectiv de 85mm totuși poate crea un efect de bokeh plăcut și poate estompa fundalul într-o anumită măsură.

Există câteva factori importanți pe care trebuie să-i iei în considerare atunci când încerci să estompezi fundalul într-o fotografie cu un obiectiv de 85mm:

1. Diafragma: Cu cât diafragma este mai mare (adică un număr mai mic, cum ar fi f/1.8 sau f/2.8), cu atât va fi mai mare profunzimea de câmp și vei obține un efect de bokeh mai pronunțat. Dacă setezi diafragma pe valoarea cea mai mică posibilă pe obiectivul tău de 85mm, vei avea o șansă mai mare de a estompa fundalul în mod eficient.

2. Distanța față de subiect: Cu cât te apropii mai mult de subiect, cu atât va fi mai pronunțat efectul de estompare a fundalului. Așadar, încearcă să te apropii cât mai mult de DJ-ul în acțiune pentru a maximiza efectul de bokeh.

3. Focalizarea: Este important să te asiguri că obiectivul tău de 85mm este focalizat corect pe subiect. Dacă nu focalizezi corect, fundalul poate fi estompat într-un mod nedorit sau subiectul poate fi neclar. Asigură-te că ai focalizat pe subiectul principal pentru a obține cel mai bun efect de estompare a fundalului.

4. Distanta de fundal: Cu cât subiectul tău este mai departe de fundal, cu atât va fi mai ușor să estompezi fundalul. Dacă ai DJ-ul în acțiune în fața unui fundal îndepărtat, cum ar fi o scenă sau un decor, vei avea o șansă mai mare de a obține un fundal estompat.

Iată un exemplu de cod pentru a seta diafragma la valoarea minimă posibilă pe un obiectiv de 85mm:
„`html

<!-- Setare diafragma la valoarea minimă -->
<style>
.photo {
aperture: f/1.8;
}
</style>
<div class="photo">
<img src="dj_photo.jpg" alt="DJ in actiune">
</div>

„`

Curiozitate: Știai că termenul „bokeh” provine din limba japoneză și înseamnă „cețos” sau „blur”? Este un termen folosit pentru a descrie aspectul estetic al estompei fundalului într-o fotografie.

Sper că aceste informații te vor ajuta să obții un efect de estompare a fundalului mai bun în fotografia cu DJ-ul în acțiune. Dacă mai ai întrebări, nu ezita să întrebi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *